Stacks Image p130928_n128997
  • hezebrink huiskamer foyer
  • duikboot bowling
  • duikboot bowling
  • duikboot bowling

ZitFit!

SWOE activiteiten

Zou u meer willen bewegen? Houdt u van bewegen op muziek en in een groep? Kom dan eens kennismaken met ZitFit in de Hezebrink in Emst. ZitFit wordt georganiseerd door Koppel-Swoe in samenwerking met sportvereniging SVA uit Emst.
ZitFit is bewegen op de stoel. Kun je niet lang staan of heb je last om je evenwicht te houden dan kun je meedoen met ZitFit. Iedereen doet mee op zijn of haar eigen niveau. Doel van ZitFit is deelnemers sterker en fitter te maken. Dat helpt de deelnemers in het dagelijks leven. Naast het fysieke aspect is het ook een sociaal gebeuren. De activiteit duurt ongeveer 45 minuten en wordt afgesloten met een kopje koffie of thee.
ZitFit vindt plaats op woensdagochtend van 10.00 tot 10.45 uur in het Dorpshuis De Hezebrink aan de Ds. Van Rhijnstraat 69 en wordt met veel enthousiasme gegeven door Leontien Mensink. Tijdens de pilot van zeven weken betaalt u € 2,50 per les, inclusief uw kopje koffie of thee.

Voor informatie kunt u terecht bij: Sportvereniging SVA, info@sva.nl of Dorpssteunpunt de Hezebrink, Linda Seinstra. Telefonisch bereikbaar op nummer 0578-676767. Via mail l.seinstra@koppelswoe.nl .
Kijk ook op www.swo-epe.nl

Jokeren en Kruisjassen in de Hezebrink

SWOE klaverjassen

Voor inwoners van Emst die graag kaarten is er op maandagmiddag, in de Hezebrink aan de Ds. van Rhijnstraat 69, de mogelijkheid om te jokeren en te kruisjassen. Deelname kost u € 3,00 per maand en verder betaalt u voor uw consumptie. Belangstellenden kunnen meedoen aan het kruisjassen of het jokeren. Vooral jokeraars worden er nog gevraagd. De kaartmiddag begint om 14.00 uur en duurt tot 16.00 uur. U hoeft zich niet van tevoren aan te melden maar u mag op maandagmiddag binnenlopen in het dorpshuis de Hezebrink in Emst. Freek Bonhof is vrijwilliger van de kaartmiddag en zal u ontvangen en wegwijs maken.

Voor informatie kunt u terecht bij:
Dorpssteunpunt Hezebrink, contactpersoon Linda Seinstra
Telefonisch bereikbaar via Koppel-Swoe 0578-676767 of mail l.seinstra@koppelswoe.nl
Voor meer informatie kijk op www.swo-epe.nl

Sjoelen in de Hezebrink

SWOE sjoelen

Voor inwoners van Emst die het leuk vinden om met hun dorpsgenoten te sjoelen is er op de zaterdagmiddag, in de even weken, een sjoelmiddag in de Hezebrink aan de Ds. van Rhijnstraat 69 in Emst. Houdt u erg van sjoelen of bent u op zoek naar wat gezelligheid op de zaterdagmiddag dan kunt u in de Hezebrink meedoen aan het sjoelen. Het sjoelen begint om 14.00 uur en duurt tot ongeveer 16.00 uur. Deelname aan het sjoelen is gratis. U betaalt alleen maar voor uw consumptie. Aanmelden is niet noodzakelijk, u bent van harte welkom om op zaterdag 9 februari in de Hezebrink binnen te lopen.

Voor informatie en/of aanmelding kunt u terecht bij: Dorpssteunpunt de Hezebrink, telefonisch bereikbaar via Koppel-Swoe tussen 8.30- 12.30 uur op nummer 0578-676767.
Kijk ook op www.swo-epe.nl

Computerspreekuur van Koppel-Swoe in de Hezebrink

SWOE computer spreekuur

In de Hezebrink in Emst is er een inloop spreekuur voor mensen die vragen hebben over het gebruik van hun computer, laptop, tablet of zelfs mobiele telefoon. Het spreekuur vindt, eens per maand plaats, op de dinsdagmiddag tegelijk met de openingstijden van de bibliotheek. Het eerstvolgende spreekuur is op dinsdag 20 november 2018.
Het komt regelmatig voor dat mensen vragen hebben over het gebruik van hun computer, laptop maar ook hun mobiele telefoon. Er is tijdens het spreekuur een deskundige vrijwilliger aanwezig die uw vragen kan beantwoorden en u eventueel ook kan ondersteunen in het gebruik van uw apparaat.
U kunt elke derde dinsdag van de maand ‘s middags van 14.30 tot 16.00 uur voor dit computerspreekuur bij de bibliotheek in de Hezebrink binnenlopen U hoeft voor de uitleg niets te betalen, u betaalt alleen maar voor het kopje koffie dat u eventueel nuttigt.

Voor informatie en/of aanmelding kunt u terecht bij:
Dorpssteunpunt Hezebrink, contactpersoon Linda Seinstra
Telefonisch bereikbaar via Koppel-Swoe 0578-676767 of email l.seinstra@koppelswoe.nl
Voor meer informatie kijk op www.swo-epe.nl

Klootschieten en Kaarten in de Hezebrink

SWOE klootschieten

Vrijwilligers van de Emster Ouderen Soos organiseren in het dorpssteunpunt de Hezebrink klootschieten en kaarten. Iedereen is van harte welkom om aan deze activiteit deel te nemen op de dinsdagavond in de oneven weken.
De Emster Ouderen Soos organiseert al een aantal jaren het klootschieten en kaarten op de dinsdagavond. Eerder vanuit het Ebbenhuis maar vanaf april 2018, in samenwerking met het dorpssteunpunt de Hezebrink, vanuit de Hezebrink aan de Ds. Van Rhijnstraat 69 in Emst.

Belangstellenden die willen meedoen aan het klootschieten verzamelen zich op dinsdagavond 28 augustus om 18.30 uur voor de ingang van de Hezebrink en gaan dan op pad. Bij terugkomst is er de mogelijkheid om gezamenlijk koffie te drinken in de Hezebrink.
Voor mensen die willen kaarten in plaats van klootschieten wordt er gejokerd in de Hezebrink. Aanvang 18.30 uur en later op de avond wordt er, samen met de deelnemers aan het klootschieten, koffie gedronken in het dorpssteunpunt.
Deelname aan het klootschieten of kaarten is gratis, u betaalt alleen voor uw consumpties.

Voor informatie en/of aanmelding kunt u terecht bij: Gerrit Brummel 0578-661796 of Dorpssteunpunt de Hezebrink, Linda Seinstra. Telefonisch bereikbaar via Koppel-Swoe op nummer 0578-676767. Via mail l.seinstra@koppelswoe.nl .
Kijk ook op www.swo-epe.nl

Netballen in de Hezebrink

SWOE netbal

Zou u meer willen bewegen? Houd u van spelen in een teamsport? Kom dan eens kennismaken met het netballen in de Hezebrink in Emst.
Deze balsport wordt al enige jaren met veel enthousiasme gespeeld. Het spel is eenvoudig aan te leren; enthousiasme is belangrijker dan een sportachtergrond. Belangstellenden (mannen en vrouwen) worden van harte uitgenodigd om vrijblijvend bij deze groep te komen kijken. Indien u gymschoenen meebrengt kan er ook gelijk meegespeeld worden. Eerst bellen mag natuurlijk ook! In Emst wordt er netbal gespeeld op dinsdagmiddag van 14.00 tot 15.30 uur in het Dorpshuis De Hezebrink aan de Ds. Van Rhijnstraat 69. Deelname is gratis, u betaalt alleen maar voor uw consumptie.

Voor informatie en/of aanmelding kunt u terecht bij: Dorpssteunpunt de Hezebrink, Linda Seinstra. Telefonisch bereikbaar tussen 8.30- 12.30 uur op nummer 0578-676767. Via mail l.seinstra@koppelswoe.nl .
Kijk ook op www.swo-epe.nl

Fietsen met Emster Ouderen Soos

SWOE fietsen met ouderen

Zou u meer willen bewegen? Bent u liefhebber van fietsen? Fiets dan eens, op maandagmiddag, mee met de fietsers van de Emster Ouderen Soos. Fietsen is gezond voor lijf en leden. Door in een groep te fietsen kunt u samen genieten van de omgeving en ondertussen bijpraten of met anderen contact opdoen.
De Emster Ouderen Soos gaat eens per twee weken, in de even weken, gezamenlijk een tocht fietsen van ongeveer 25 kilometer. Belangstellenden kunnen zich bij de entree van de Hezebrink, aan de Ds. Van Rhijnstraat 69 in Emst, verzamelen. Vertrek van de fietstocht is dan om 13.30 uur.
Deelname aan de fietstocht is gratis. Onderweg wordt er ergens koffie gedronken en dan is dat voor eigen rekening.

Voor informatie en/of aanmelding kunt u terecht bij: Gerrit Brummel 0578-661796 of Dorpssteunpunt de Hezebrink, Linda Seinstra. Telefonisch bereikbaar tussen 8.30- 12.30 uur op nummer 0578-676767. Via mail l.seinstra@koppelswoe.nl .
Kijk ook op www.swo-epe.nl

Koersballen in de Hezebrink en Bloemfontein

SWOE koersballen

Zou u meer willen bewegen? Houd u van spelen in een teamsport? Kom dan eens kennismaken met het koersbal in de Hezebrink in Emst of Bloemfontein in Vaassen.
Koersbal is een van de meest bekende zaalbalspelen voor senioren. Dit spel wordt meestal gespeeld tussen twee paren die ieder om beurten een koersbal mogen “rollen” naar een eerder weggeworpen wit klein balletje (jack genaamd). Hoe dichter bij de jack hoe meer punten er te verdienen zijn.
De koersballen (4 per paar) zijn ovaal en hebben het zwaartepunt aan één kant. Alhoewel het spel heel eenvoudig lijkt lukt het meestal pas na enige oefening om de koersbal goed over de baan te spelen. Het spel wordt gespeeld op een groene vilten mat van ca. 8 meter lengte.
Belangstellenden (mannen en vrouwen) worden van harte uitgenodigd om vrijblijvend bij deze activiteit te komen kijken. In Emst wordt er koersbal gespeeld om de woensdagmiddag (oneven weken) van 14.00 tot 16.00 uur in het Dorpshuis De Hezebrink aan de Ds. Van Rhijnstraat 69. De eerste bijeenkomst van dit seizoen is op woensdag 19 september 2018. In Vaassen wordt er koersbal gespeeld iedere dinsdagmiddag van 14.00 tot 16.00 uur. Deelname is gratis, u betaalt alleen maar voor uw consumptie.

Voor informatie en/of aanmelding kunt u terecht bij: Dorpssteunpunten Bloemfontein en Hezebrink, Linda Seinstra. Telefonisch bereikbaar tussen 8.30- 12.30 uur op nummer 0578-676767. Via mail l.seinstra@koppelswoe.nl .
Kijk ook op www.swo-epe.nl

SWOE bloemschikken
SWOE samen koffie drinken
SWOE filmavond
SWOE bloemschikken kerststukjes
SWOE buffet
SWOE samen zingen
SWOE bingo
SWOE wandelen
SWOE volleybal
SWOE blijven bewegen

Ga voor meer informatie naar de website van SWO/E