Stacks Image p130928_n128997
  • Stacks Image p130928_n1398378
  • Stacks Image p130928_n1398380
  • Stacks Image p130928_n1398382

Buffet in de Hezebrink Emst

Stacks Image 1440002

Voor iedereen die het gezellig vindt om samen met anderen te eten is er een buffet in het dorpshuis de Hezebrink aan de Ds. Van Rhijnstraat 69 in Emst op donderdag 20 december 2018. Het buffet start om 12.00 uur en deelname kost € 10,00 per persoon.
Het buffet wordt verzorgd door Bouwmeester buitengewoon vers uit Vaassen en iedere maand is er een ander buffet.
Vrijwilligers zijn al op tijd aanwezig om de tafels mooi te dekken en mensen te helpen bij het opscheppen van het eten. Ook schenken zij, indien gewenst, een drankje in. Er zijn nog een aantal plaatsen vrij; belangstellenden die willen deelnemen kunnen zich nog tot 17 december telefonisch aanmelden bij Gerrit en Jannie Brummel 0578-661796 of 06-10171715. Deelname aan het buffet kost € 10,00 per persoon en dat is exclusief drankjes.

Voor informatie en/of aanmelding kunt u terecht bij:
Gerrit en Jannie Brummel 0578-661796 of 06-10171715 of via
Dorpssteunpunt Hezebrink, contactpersoon Linda Seinstra
Telefonisch bereikbaar via Koppel-Swoe 0578-676767 of email l.seinstra@koppelswoe.nl
Voor meer informatie kijk op www.swo-epe.nl

ZitFit!

Stacks Image 1440140

Zou u meer willen bewegen? Houdt u van bewegen op muziek en in een groep? Kom dan eens kennismaken met ZitFit in de Hezebrink in Emst. ZitFit wordt georganiseerd door Koppel-Swoe in samenwerking met sportvereniging SVA uit Emst.
ZitFit is bewegen op de stoel. Kun je niet lang staan of heb je last om je evenwicht te houden dan kun je meedoen met ZitFit. Iedereen doet mee op zijn of haar eigen niveau. Doel van ZitFit is deelnemers sterker en fitter te maken. Dat helpt de deelnemers in het dagelijks leven. Naast het fysieke aspect is het ook een sociaal gebeuren. De activiteit duurt ongeveer 45 minuten en wordt afgesloten met een kopje koffie of thee.
ZitFit vindt plaats op woensdagochtend van 10.00 tot 10.45 uur in het Dorpshuis De Hezebrink aan de Ds. Van Rhijnstraat 69 en wordt met veel enthousiasme gegeven door Leontien Mensink. Tijdens de pilot van zeven weken betaalt u € 2,50 per les, inclusief uw kopje koffie of thee.

Voor informatie kunt u terecht bij: Sportvereniging SVA, info@sva.nl of Dorpssteunpunt de Hezebrink, Linda Seinstra. Telefonisch bereikbaar op nummer 0578-676767. Via mail l.seinstra@koppelswoe.nl .
Kijk ook op www.swo-epe.nl

Filmavond in Hezebrink

Stacks Image 1439822

In je eigen dorp naar de bioscoop. Dat kan in Emst. Op vrijdag 14 december om 20.00 uur organiseert het dorpssteunpunt De Hezebrink een filmvoorstelling in De Hezebrink aan de Ds. Van Rhijnstraat 69. De zaal is open vanaf 19.30 uur en kaartjes kosten € 6,50 per persoon.
De voorstelling begint om 20.00 uur. De kassa en de zaal gaan een half uur voor aanvang van de voorstelling open. Het zou fijn zijn als u de entree met gepast geld betaalt. Toegangskaarten reserveren is niet mogelijk en wij adviseren u dan ook op tijd te komen. De entree bedraagt € 6,50 per persoon.
Indien u meer wilt weten over de film die vertoond wordt kunt u informatie ophalen in het dorpshuis de Hezebrink in Emst.

Voor informatie en/of aanmelding kunt u terecht bij:
Dorpssteunpunt Hezebrink, contactpersoon Linda Seinstra
Telefonisch bereikbaar via Koppel-Swoe 0578-676767 of email l.seinstra@koppelswoe.nl
Voor meer informatie kijk op www.swo-epe.nl

Hapjes maken tijdens koffie-inloop Hezebrink

Stacks Image 1439987

Tijdens de koffie inloop in het dorpssteunpunt de Hezebrink in Emst, onderdeel van Koppel-Swoe, op vrijdag 30 november aanstaande kunnen de deelnemers hapjes maken. Iedereen die belangstelling heeft voor deze middag is van harte welkom van 14.30 tot 16.00 uur.
De koffie-inloop is één van de activiteiten die is opgestart vanuit het dorpssteunpunt De Hezebrink, aan de Ds. Van Rhijnstraat 69 in Emst.
Ongeacht of u uit de buurt komt of niet, u bent van harte welkom om in het dorpssteunpunt een kopje koffie te komen drinken. De toegang is gratis en u betaalt alleen maar voor uw consumptie. Het programma varieert met o.a. een gastspreker of een creatieve activiteit.

Voor informatie kunt u terecht bij:
Dorpssteunpunt Hezebrink, contactpersoon Linda Seinstra
Telefonisch bereikbaar via Koppel-Swoe 0578-676767 of mail l.seinstra@koppelswoe.nl
Voor meer informatie kijk op www.swo-epe.nl

Jokeren en Kruisjassen in de Hezebrink

Stacks Image 1439854

Voor inwoners van Emst die graag kaarten is er op maandagmiddag, in de Hezebrink aan de Ds. van Rhijnstraat 69, de mogelijkheid om te jokeren en te kruisjassen. Deelname kost u € 3,00 per maand en verder betaalt u voor uw consumptie. Belangstellenden kunnen meedoen aan het kruisjassen of het jokeren. Vooral jokeraars worden er nog gevraagd. De kaartmiddag begint om 14.00 uur en duurt tot 16.00 uur. U hoeft zich niet van tevoren aan te melden maar u mag op maandagmiddag binnenlopen in het dorpshuis de Hezebrink in Emst. Freek Bonhof is vrijwilliger van de kaartmiddag en zal u ontvangen en wegwijs maken.

Voor informatie kunt u terecht bij:
Dorpssteunpunt Hezebrink, contactpersoon Linda Seinstra
Telefonisch bereikbaar via Koppel-Swoe 0578-676767 of mail l.seinstra@koppelswoe.nl
Voor meer informatie kijk op www.swo-epe.nl

Sjoelen in de Hezebrink

Stacks Image 1439852

Voor inwoners van Emst die het leuk vinden om met hun dorpsgenoten te sjoelen is er op de zaterdagmiddag, in de even weken, een sjoelmiddag in de Hezebrink aan de Ds. van Rhijnstraat 69 in Emst. Houdt u erg van sjoelen of bent u op zoek naar wat gezelligheid op de zaterdagmiddag dan kunt u in de Hezebrink meedoen aan het sjoelen. Het sjoelen begint om 14.00 uur en duurt tot ongeveer 16.00 uur. Deelname aan het sjoelen is gratis. U betaalt alleen maar voor uw consumptie. Aanmelden is niet noodzakelijk, u bent van harte welkom om op zaterdag 15 december in de Hezebrink binnen te lopen.

Voor informatie en/of aanmelding kunt u terecht bij: Dorpssteunpunt de Hezebrink, Linda Seinstra. Telefonisch bereikbaar via Koppel-Swoe tussen 8.30- 12.30 uur op nummer 0578-676767. Via mail l.seinstra@koppelswoe.nl .
Kijk ook op www.swo-epe.nl

Computerspreekuur van Koppel-Swoe in de Hezebrink

Stacks Image 1439669

In de Hezebrink in Emst is er een inloop spreekuur voor mensen die vragen hebben over het gebruik van hun computer, laptop, tablet of zelfs mobiele telefoon. Het spreekuur vindt, eens per maand plaats, op de dinsdagmiddag tegelijk met de openingstijden van de bibliotheek. Het eerstvolgende spreekuur is op dinsdag 20 november 2018.
Het komt regelmatig voor dat mensen vragen hebben over het gebruik van hun computer, laptop maar ook hun mobiele telefoon. Er is tijdens het spreekuur een deskundige vrijwilliger aanwezig die uw vragen kan beantwoorden en u eventueel ook kan ondersteunen in het gebruik van uw apparaat.
U kunt elke derde dinsdag van de maand ‘s middags van 14.30 tot 16.00 uur voor dit computerspreekuur bij de bibliotheek in de Hezebrink binnenlopen U hoeft voor de uitleg niets te betalen, u betaalt alleen maar voor het kopje koffie dat u eventueel nuttigt.

Voor informatie en/of aanmelding kunt u terecht bij:
Dorpssteunpunt Hezebrink, contactpersoon Linda Seinstra
Telefonisch bereikbaar via Koppel-Swoe 0578-676767 of email l.seinstra@koppelswoe.nl
Voor meer informatie kijk op www.swo-epe.nl

Kerststukjes maken in de Hezebrink

Stacks Image 1439827

Tijdens de koffie inloop in het dorpssteunpunt de Hezebrink in Emst op 14 december kunnen de deelnemers kerststukjes maken. Deze workshop wordt begeleid door Theo de postbode in Emst. Deelname aan de workshop kost € 10,00 per persoon.
De koffie-inloop is één van de activiteiten die is opgestart vanuit het dorpssteunpunt De Hezebrink in Emst.
Ongeacht of u uit de buurt komt of niet, u bent van harte welkom om in het dorpssteunpunt gezellig een kopje koffie te komen drinken. De toegang is gratis en u betaalt alleen maar voor uw consumptie. De ene keer is er gezellig koffie drinken, de andere keer is er een gastspreker of een creatieve activiteit.
Tijdens de koffie inloop van 14 december gaat men kerststukjes maken. Om er voor te zorgen dat er voldoende materiaal is dient men zich van tevoren aan te melden. Aanmelden kan in de Hezebrink. Daar ligt een opgavelijst voor deze workshop.
Het is handig om tijdens deze middag een mesje of tangetje zelf mee te nemen. Het overige materiaal is allemaal aanwezig.

Voor informatie of aanmelden kunt u terecht bij:
Dorpssteunpunt Hezebrink, contactpersoon Linda Seinstra
Telefonisch bereikbaar via SWO/E Welzijn & Ondersteuning Epe 0578-620988.
Voor meer informatie kijk op www.swo-epe.nl

Klootschieten en Kaarten in de Hezebrink

Stacks Image 1440081

Vrijwilligers van de Emster Ouderen Soos organiseren in het dorpssteunpunt de Hezebrink klootschieten en kaarten. Iedereen is van harte welkom om aan deze activiteit deel te nemen op de dinsdagavond in de oneven weken.
De Emster Ouderen Soos organiseert al een aantal jaren het klootschieten en kaarten op de dinsdagavond. Eerder vanuit het Ebbenhuis maar vanaf april 2018, in samenwerking met het dorpssteunpunt de Hezebrink, vanuit de Hezebrink aan de Ds. Van Rhijnstraat 69 in Emst.

Belangstellenden die willen meedoen aan het klootschieten verzamelen zich op dinsdagavond 28 augustus om 18.30 uur voor de ingang van de Hezebrink en gaan dan op pad. Bij terugkomst is er de mogelijkheid om gezamenlijk koffie te drinken in de Hezebrink.
Voor mensen die willen kaarten in plaats van klootschieten wordt er gejokerd in de Hezebrink. Aanvang 18.30 uur en later op de avond wordt er, samen met de deelnemers aan het klootschieten, koffie gedronken in het dorpssteunpunt.
Deelname aan het klootschieten of kaarten is gratis, u betaalt alleen voor uw consumpties.

Voor informatie en/of aanmelding kunt u terecht bij: Gerrit Brummel 0578-661796 of Dorpssteunpunt de Hezebrink, Linda Seinstra. Telefonisch bereikbaar via Koppel-Swoe op nummer 0578-676767. Via mail l.seinstra@koppelswoe.nl .
Kijk ook op www.swo-epe.nl

Netballen in de Hezebrink

Stacks Image 1439975

Zou u meer willen bewegen? Houd u van spelen in een teamsport? Kom dan eens kennismaken met het netballen in de Hezebrink in Emst.
Deze balsport wordt al enige jaren met veel enthousiasme gespeeld. Het spel is eenvoudig aan te leren; enthousiasme is belangrijker dan een sportachtergrond. Belangstellenden (mannen en vrouwen) worden van harte uitgenodigd om vrijblijvend bij deze groep te komen kijken. Indien u gymschoenen meebrengt kan er ook gelijk meegespeeld worden. Eerst bellen mag natuurlijk ook! In Emst wordt er netbal gespeeld op dinsdagmiddag van 14.00 tot 15.30 uur in het Dorpshuis De Hezebrink aan de Ds. Van Rhijnstraat 69. Deelname is gratis, u betaalt alleen maar voor uw consumptie.

Voor informatie en/of aanmelding kunt u terecht bij: Dorpssteunpunt de Hezebrink, Linda Seinstra. Telefonisch bereikbaar tussen 8.30- 12.30 uur op nummer 0578-676767. Via mail l.seinstra@koppelswoe.nl .
Kijk ook op www.swo-epe.nl

Fietsen met Emster Ouderen Soos

Stacks Image 1439963

Zou u meer willen bewegen? Bent u liefhebber van fietsen? Fiets dan eens, op maandagmiddag, mee met de fietsers van de Emster Ouderen Soos. Fietsen is gezond voor lijf en leden. Door in een groep te fietsen kunt u samen genieten van de omgeving en ondertussen bijpraten of met anderen contact opdoen.
De Emster Ouderen Soos gaat eens per twee weken, in de even weken, gezamenlijk een tocht fietsen van ongeveer 25 kilometer. Belangstellenden kunnen zich bij de entree van de Hezebrink, aan de Ds. Van Rhijnstraat 69 in Emst, verzamelen. Vertrek van de fietstocht is dan om 13.30 uur.
Deelname aan de fietstocht is gratis. Onderweg wordt er ergens koffie gedronken en dan is dat voor eigen rekening.

Voor informatie en/of aanmelding kunt u terecht bij: Gerrit Brummel 0578-661796 of Dorpssteunpunt de Hezebrink, Linda Seinstra. Telefonisch bereikbaar tussen 8.30- 12.30 uur op nummer 0578-676767. Via mail l.seinstra@koppelswoe.nl .
Kijk ook op www.swo-epe.nl

Koersballen in de Hezebrink en Bloemfontein

Stacks Image 1440014

Zou u meer willen bewegen? Houd u van spelen in een teamsport? Kom dan eens kennismaken met het koersbal in de Hezebrink in Emst of Bloemfontein in Vaassen.
Koersbal is een van de meest bekende zaalbalspelen voor senioren. Dit spel wordt meestal gespeeld tussen twee paren die ieder om beurten een koersbal mogen “rollen” naar een eerder weggeworpen wit klein balletje (jack genaamd). Hoe dichter bij de jack hoe meer punten er te verdienen zijn.
De koersballen (4 per paar) zijn ovaal en hebben het zwaartepunt aan één kant. Alhoewel het spel heel eenvoudig lijkt lukt het meestal pas na enige oefening om de koersbal goed over de baan te spelen. Het spel wordt gespeeld op een groene vilten mat van ca. 8 meter lengte.
Belangstellenden (mannen en vrouwen) worden van harte uitgenodigd om vrijblijvend bij deze activiteit te komen kijken. In Emst wordt er koersbal gespeeld om de woensdagmiddag (oneven weken) van 14.00 tot 16.00 uur in het Dorpshuis De Hezebrink aan de Ds. Van Rhijnstraat 69. De eerste bijeenkomst van dit seizoen is op woensdag 19 september 2018. In Vaassen wordt er koersbal gespeeld iedere dinsdagmiddag van 14.00 tot 16.00 uur. Deelname is gratis, u betaalt alleen maar voor uw consumptie.

Voor informatie en/of aanmelding kunt u terecht bij: Dorpssteunpunten Bloemfontein en Hezebrink, Linda Seinstra. Telefonisch bereikbaar tussen 8.30- 12.30 uur op nummer 0578-676767. Via mail l.seinstra@koppelswoe.nl .
Kijk ook op www.swo-epe.nl

Stacks Image 1439756
Stacks Image 1439866
Stacks Image 1440046
Stacks Image 1439801
Stacks Image 1439810

Ga voor meer informatie naar de website van SWO/E